Skoči na vsebino

Dobrodelni koncert za Gluhe otroke

Prisluhni s srcem, 19.4.2018 ob 18.00

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, Ljubljana

Častni pokrovitelj koncerta je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Izjemna mešanica glasbenih in plesnih okusov v dobrodelne namene!

Društvo učiteljev gluhih Slovenije organizira dobrodelni koncert z namenom zbiranja sredstev za letovanje gluhih otrok in mladostnikov na morju.

Za večino gluhih otrok so namreč poletne počitnice obdobje, ki ga pogosto ne morejo preživljati skupaj z gluhimi vrstniki, ker so razkropljeni po različnih krajih, zato se skupnih letovanj toliko bolj veselijo.

Število gluhih otrok je majhno, in večina teh otrok in mladostnikov obiskuje Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana.

Dobrodelni koncert bo razveselil glasbene navdušence, in postregel z nekaterimi povsem novimi točkami. Med najbolj znane nastopajoče naj naštejemo raperja Zlatka, ki bo predstavil pesem Ponos v družbi gluhih otrok v slovenskem znakovnem jeziku, za ljubitelje bobnov bo poskrbel gluhi bobnar Borut Brezovec, sin znamenitega bobnarja Damjana, ki dokazuje, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Borut se uči v bobnarski šoli Klemen Markelj. Spremljali ga bodo Klemen Markelj in spremljevalni band zasedbe Sam’s fever.
Prav tako bo za glasbeno poslastico poskrbela glasbena skupina Lusterdam z znanim režiserjem Venom Jemeršićem. Slišali bomo tudi čudovit glas Filipa Jagodiča, slepega avtista s cerebralno paralizo. Za ljubitelje plesa in flamenka bo nastopila izjemna Mihaela Wabra Kulcer.

Da bo koncert še bolj pisan, pa bo poskrbela simpatična voditeljica Rdečkih noskov, Eva Škofič Maurer. Posebna točka je tudi ples gluhih najstnikov pod vodstvom pevke in plesalke Natalije Bukovec. Raznolikost nastopa bosta omogočili Laura Ivančič in Urška Koželj s svojim muzikalnim nastopom, Laura pa nas bo razveselila s še eno plesno točko. Za profesionalne plesne točke bo poskrbela tudi plesna šola Bolero.

Zbrane bo nagovoril tudi pater Bogdan Knavs.

Celotna sredstva bodo namenjena realizaciji poletnega tabora za gluhe otroke in mladostnike, ki bo na slovenski obali.

Vstopnice so dosegljive na prodajnih mestih Eventima in tule https://www.eventim.si/si/vstopnice/dobrodelni-koncert-za-gluhe-otroke-ljubljana-slovenska-filharmonija-1038061/performance.html

Partner pri organizaciji je Eventim d.o.o.

Odgovorni organizator koncerta:
Društvo učiteljev gluhih Slovenije
Černetova ulica 17
1000 Ljubljana

E-mail: ucitelji.gluhih@gmail.com
www.dugs.si
Davčna št.: 97066583 
Matična št: 4028694
TRR: SI56 6100 0000 9104 185