Skoči na vsebino

Poletni tabor v Fiesi, 11. 7. – 16. 7. 2014

trig1

Poletni tabor za gluhe in naglušne otroke in mladostnike iz socialno šibkejših družin je potekal v prečudoviti Fiesi. Pridružili so se jim tudi prostovoljci, gluhi in slišeči, ki obvladajo slovenski znakovni jezik.  Namen bivanja je omogočiti otrokom, da podoživijo morske počitnice v prijetni družbi gluhih vrstnikov in z gluhimi prostovoljci. Izmenjavale so se bogate izkušnje, zgodbe in kultura gluhih ter utrjevanje in širjenje slovenskega znakovnega jezika s starejših na mlajše. Mnogi udeleženci izhajajo iz slišečih družin, v katerih ni komunikacije v slovenskem znakovnem jeziku. Naš tabor je edini, kjer je glavni jezik slovenski znakovni jezik in kjer se upošteva kultura gluhih.

S pripovedovanjem zgodbic, socialnimi igricami, gibalnimi aktivnostmi se bogatijo tudi vtisi in izkušnje udeležencev.

S starejšimi prostovoljci omogočamo tudi medgeneracijsko sodelovanje, v katerem »dedek in babica« pripovedujeta zgodbe in nauke gluhim otrokom in mladostnikom.

Obiskala je nas spletna televizija Tipk (www.tipk.si), ki bo objavila prispevek o našem taboru v septembru.

Tabor so letos omogočili donatorji, katerim se toplo zahvaljujemo v imenu udeležencev, prostovoljcev in društva. Prav tako gre posebna zahvala tudi prijaznima oskrbnikoma Počitniškega doma Slovenj Gradec, ki sta nudila srčno gostoljubje in dobro hrano.

Zahvaljujemo se vsem, ki so karkoli prispevali k taboru:

Darko Prusnik z družino

[logo-slider]

Miloš Sluga

Dejan Rugel Sojer d.o.o.

Marjetka Kulovec

Karmen Vidmar

Mirjam Bartol Polončič

naši prostovoljci: Slavko Pavlič, Dušan Dvorščak, Mojca Ekart, Petra Rezar (organizacija) in mladi prostovoljec Gašper Rems

Avtor fotografij: Slavko Alojz Pavlič (več fotografij je v naši galeriji)

Fotografije si lahko ogledate tudi na tej povezavi