Skoči na vsebino

Vtisi s srečanja v Ljubljani

AKTIVNA STAROST (ACITIVE AGING), PROJEKT GRUNDTVIG 2012-2014

Za nami je že tretje, nadvse uspešno  delovno srečanje, ki smo ga organizirali v Ljubljani. Srečanja so se udeležili partnerji šestih držav:  Slovenija, Turčija, Italija, Litva, Lativija in Nizozemska.

Ob tej priložnosti smo pripravili bogat program. Udeleženci so se glede na potrebe in interese razdelili v tri skupine. Tako so obiskali Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana in Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije, kjer jih je sprejel predsednik Mladen Veršič. Druga skupina se je udeležila tečaja obrazne joge in refleksoterapije pod vodstvom priznane terapevtke Vladimire Zupančič in tečaja presne hrane s Katjo Mrzel. Tretja skupina se je v Litostroju seznanila s primerom dobre prakse zaposlovanja invalidov. Obisk so zaključili na Zavodu za zaposlovanje in s strokovnim sestankom s predstavniki podjetja Racio.

Naš program  srečanja se je zaključil s predstavitvijo starejših gluhih folkloristov iz  Mestnega društva gluhih. Nastopili so v polni zasedbi v narodni gorenjski noši in poželi velik aplavz.

Naše delovno srečanje v Ljubljani je prineslo nove sklepe za naslednja srečanja in smernice za uspešen zaključek projekta.  Soustvarjalci projekta se medtem vsakodnevno srečujejo na omrežju facebook, kjer izmenjavajo rezultate anket in izkušnje pri raziskovanju aktivnega staranja in koriščenju prostega časa v posameznih državah.

Prepričani smo, da bo ta projekt prinesel plodne rezultate. Vsi udeleženci smo navdušeni nad sodelovanjem in rezultati. Dodatno piko projektu pa dajejo gluhi udeleženci, ki gradijo mostove med vsemi nami.

Vidimo se februarja 2014!

 

Zapisala: Petra Rezar